Aquest blog no té cap relació oficial amb el Balonmano La Roca. Les opinions expresades aqui son responsabilitat única dels seus autors, incloent-hi els comentaris dels posts, i en cap cas representen al club. Els comentaris son benvinguts, tant positius com negatius. Els insults, no. Els textos i les fotos tenen copyright i no poden ser usades per cap altra mitjà sense consentiment dels seus autors.. Això sí, amb un parell de cerveses se'ns pot convèncer.

Accesos

diumenge, 30 de març del 2008

BMR 28 - La Salle 31 / BMR 33 - La Salle 30

29 i 30 de març de 2008: Un cap de setmana per no oblidar. L'equip que molts donaven per perdut al començament de temporada, els nois de l'Albacètix, s'ha classificat per les semifinals del Campionat de Catalunya i pels Sectors Nacionals del Campionat d'Espanya. I ho ha fet brillantment, com sap fer: amb lluita i entrega. Amb cor i ganes. Contra un equip boníssim com La Salle, que ha lluitat igual i que hagués merescut una sort similar. Però el destí juga així i només passa un. ¿Hi ha hagut sort? Potser si, és clar. La sort es el jugador número 9 (després del públic, que és el 8). Però la sort no ve sola, no se la troba un pel carrer: cal anar a buscar-la, a treballar-la, a suar-la. La sort és jugar partits així, es perdi o es guanyi. La sort es entrenar cada dia, fer un munt de kilometres (uns), patir lesions (altres) i formar part d'un equip amb cor (tots).

Dissabte: 28-31
    El primer partit va tenir dues parts ben diferenciades: la bona i la dolenta. El resum (molt resumit) és fàcil: La Roca surt amb empenta, es posa damunt del marcador quasi tota l'estona i s'entusiasma. En el començament de la segona, té el baixón usual i La Salle, que surt amb una pressió extrema i fent unes quantes defenses mixtes, es recupera. I passa el fenomen habitual: l'equip que anava guanyant es posa nerviós i el que anava perdent té un subidón de moral. La Roca fa errors innecessaris, degut als nervis, i acaba perdent de 3. Amb una mica més d'experiència i sent més professionals això no hagués acabat així. Victòria doncs per La Salle, tot i que un empat hagués estat més merescut.

Diumenge: 30-33
    I aquí es quan arriba el partit de traca i mocador, aquell que explicarem als nostres nets tot dient "Jo era allà". La Roca ha anat pel damunt quasi tota l'estona (diria que tota, si mal no recordo) i aguantant una altra vegada la pressió immensa de un La Salle que lluitava com si li anés la vida. Però també així lluitaven els roquerols. El resultat: un partit cardíac, apassionant, amb uns minuts finals dignes de Hitchcock.

Al minut 15:27 de la segona part La Roca ha assolit la màxima diferència amb +6 gols. Però La Salle ha seguit apretant. La tensió ha causat que en alguns moments hi haguessin 2 jugadors menys a cada banda, 4 contra 4 i fins i tot el número 13 de La Salle (un jugador boníssim) ha rebut tarja vermella per acumulació de grogues. Les estirades de samarretes, la lluita cos a cos, la mixta sobre el Roger i el Pau, l'arbitratge estricte (com, crec, havia de ser en un partit així), la pressió del públic per ambdues bandes, la presència dels jugadors del Barça i alguns del Granollers, els bombos i les trompetes.... no hi ha faltat de res. Qui vulgui emoció, que vagi a veure partits d'handbol.

Fins al darrer segon, amb el temps acabat, no se sabia encara segur qui es classificava: La Roca guanya en el minut 60 de 30-33. L'àrbitre pita falta contra els roquerols fora de temps. Si la pilota entra, es classifica La Salle. Si fallen, es classifica La Roca. El numero 17 de La Salle tira. La pilota rebota a la barrera. Cau suaument per darrera el porter.... i toca el pal. La resta, ja es història.

I ara, vinga, prou celebracions i a treballar, que encara hi ha feina i per les vacances encara falta molt.

Enhorabona!

Herois

28-31 i 30-33. No tinc massa temps per escriure una crònica com Deu mana, però no me'n puc estar de escriure alguna cosa, amb la ma que encara em tremola de l'emoció. El final del partit d'aquest matí contra La Salle ha estat dels que fan història. Havent anat quasi tot el partit pel damunt en el marcador i amb una Salle que ens trepitjava els talons i recuperava totes les diferències, el final a 30-33 amb els temps acabat i amb una falta en contra, sabent que si La Salle marcava es classificava i sabent que si fallava ens classificàvem, no es apte per cardíacs. Amb més finals així haurem de tenir una unitat de cardiologia a cada pavelló.

Però avui, els nostres Tarzans, els herois, els que s'han deixat la pell al camp de La Salle, els que son (quasi tots) jugadors juvenils de 1r. any, s'han classificat per Sectors contra pronòstic i contra els elements i van les Semifinals del Campionat de Catalunya Juvenil. I aixó no es mereix una unitat de cardiologia, sino un camió d'ampolles de Cava!!!!!

Aigua: Fam. Marti

Encara no sabem els horaris, a veure si algun espia ens els xiva. Ja els sabem, gràcies :-)

Arribem als quarts de final amb la moral ben alta i disposats a donar guerra als Sallerians? Sallencs? Sallentins? Sallinencs? Salleros... ? Com es el gentilici de La Salle ? Podria ser Sallerols?

Sabem que son un equip molt potent, amb jugadors excel·lents que han passat per Can Barça i d'altres equips. Però La Roca també sap jugar a handbol (i fins i tot a futbolin!) i estem segurs que anirà a per totes. Estem a només 2 hores d'anar a les Semis del Top 8. 120 minutets de res.

A pels Sallencs! Torres més altes han caigut!

Etiquetes de comentaris:

dilluns, 17 de març del 2008

BMR 31 - Sant Marti 'B' (Coras) 29

Està clar que, si hom vol emoció, el que cal fer es anar a veure partits de La Roca Juvenil. Forces equilibrades, empat en sessió continua, incertesa fins al final i ensurts garantits. I si no, mireu els parcials:

31-29

Jo crec que s'hauria de pagar entrada (amb l'excepció dels fotògrafs i cronistes ;-) ). Qui vulgui emocions, pot fer dues coses: Anar al Port Aventura a pujar al Dragón Khan o bé venir cada cap de setmana a veure els partits de La Roca.

Així doncs, malgrat l'elevat nombre de baixes (Marc, Pau, Juan, Roger R, Arnau) els Roquerols han aguantat perfectament a un Coras, pel meu gust, una mica ensopit. Queden lluny aquells dies quan veiem al Giralt en plena forma, donant ordres als seus jugadors amb la seva peculiar veu. El Coras ja no es el Coras de fa un parell d'anys, però segueix sent un bon equip i per tant no s'ha de treure mèrits al joc roquerol.

A destacar la defensa, un cop més (i van...), i un inspirat Pol que amb la seva vaselina màgica va marcar prop d'11 gols.

I ara a per La Salle, que serà un os dur de rossegar. Cal mantenir el nivell dels darrers dies i la tensió i concentració. Let's Roll !

dimecres, 12 de març del 2008

Convocatòria: 16 Març

Proper Partit

10:30 - BMR - Sant Marti (B)
    Pavello Nou de la Roca

Aigua: Fam. Perez (Pau)

I ara, per entretenir l'espera fins el partit, us presentem el nou recepcionista del Pavelló de La Roca. Això es el que veuran els del Coras (Gentilesa de l'Enric!)

BMR X - GRANOLLERS X+10

Per motius coneguts per alguns, aquest humil cronista no va poder anar al partit d'ahir contra el Granollers. Només sé que es va jugar bé, que es va perdre de 10 i que ningu va fer fotos. O sigui que agrairia que alguna ànima caritativa poses un petit comentari explicant el partit i dient el resultat exacte (ho podria anar a mirar a la web de la Fede, però em fa mandra) :-)

diumenge, 9 de març del 2008

BMR 28 - Sant Martí 'A' 28

No sé si ha estat pel temps, per les eleccions o per qualsevol altra cosa, però el partit d'avui ha passat amb més pena que gloria per part de tots dos equips. Tant La Roca com el Sant Martí saben jugar millor a l'handbol, d'això n'estem segurs. Potser perquè, segons els que en saben, qualsevol que fos el resultat no alteraria la classificació final, la qüestió es que els roquerols han jugat amb mig gas i sense el ritme que darrerament ens tenien acostumats. El marcador ha mostrat durant quasi be tots els 60 minuts un empat, com si als dos equips els fes vergonya anar pel davant. Es cert que els roquerols han anat pel davant quasi sempre que l'empat es desfeia, però no ha estat pas per mèrits propis. S'ha començat el partit amb una temperatura de joc glacial, lent, feixuc. Això és el que m'ha semblat personalment. Sort hem tingut de l'arbitratge que ha animat una mica la cosa, com si els haguéssim llogat per caldejar l'ambient. I val a dir que, malgrat les opinions d'uns i altres, sota el meu parer no han fet un arbitratge catastròfic, en el sentit de què si s'ha empatat es perquè no s'ha sabut jugar millor i no pas per culpa dels jutges. Cert que l'arbitratge no ha estat perfecte però, com sempre dic, això forma part del joc i no ens hem de descarregar de responsabilitats.

S'ha jugat bé? No. S'ha jugat malament? Tampoc, diria. Només que, crec (hi es una opinió personal), potser s'ha menystingut al S. Martí una mica, com si el saber que La Roca no s'hi jugava res hagués influït. En fi, em jugat millors partits, oi?

dimarts, 4 de març del 2008

Convocatòria: 9 Març

11:30 - BMR - Sant Marti (A)
    Pavello de la Verneda (C/ Binefar)

Aigua: Fam. Miquel

Apa, a veure si donem la campanada i guanyem als Coras! al Sant Marti-lo-que-sigui.

dissabte, 1 de març del 2008

BMR 28 - Granollers Sporting 19

Victòria indiscutible, sense pal·liatius. Progressió constant dels roquerols (pim-pam, pim-pam) amb 2 gols cada 5 minuts i golejada repartida entre quasi tots els jugadors. Després d'un començament fluixet, La Roca s'ha anat enfilant de mica en mica en el marcador sense parar, contra un Granollers que ha estat una ombra d'equip, protestón i quejica, i contra (un cop més) un arbitratge sense criteri clar que ha tingut errades per donar i vendre. El Granollers s'ha recolzat en la tríada "Causem Exclusió 2 minuts-Provoquem Penal-Fem Joc Passiu" i aquesta semblava ser la seva estratègia. En canvi La Roca ha fet bons contraatacs, jugades precises i ben rematades pels extrems, defensa (un cop més) hiper-sólida i porteria imbatible, parant uns quants penals (4 o 5, diria).

Quieto ahi parao...!

El públic ha gaudit, ha animat i ha sortit molt satisfet de veure que La Roca segueix el camí marcat ja fa temps. A destacar avui la operació de genoll del porter Juan, que anava amb crosses, i la recuperació del Xavi després de la seva lesió. En el joc, un 10 per a tots els jugadors.

Ara una mica d'estadístiques, que sempre donen una idea de per on han anat els trets:

Les línies Negre, Blava i Groga son clares: Gols BMR, BMG i Diferència cada 5 minuts. La linea grisa es la progressió roquerol i la grana la del Granollers, entenen per progressió el nombre de gols marcats cada 5 minuts (parcials). S'aprecia una progressió clara i constant roquerol, amb un batxe cap el minut 45, causat per un parell de jugades caòtiques però anecdòtiques.